REKTORBOLIGEN

BONDELIA HAGE

Bondelia videregående skole hadde under vekslende navn sine røtter tilbake til 1908. Da het skolen Kristians Amts Husholdningsskole. En forløper til skolen var allerede i drift på Berg gård i Biri fra 1891 hvor Landbruksselskapet drev en husholdningsskole.

Imidlertid ble skolen offisielt åpnet den 19.juli 1908 og overlevert fylket og skolens overstyre.
I mai 1909 gjestet H.M.Kong Haakon og H.M. Donning Maud med hoff skolen. De har skrevet sine navn i gjesteboken.

Tanken om fellesskapet er helt sentralt i Bondelia Hage. For å gjøre det enkelt å invitere venner og åpne for gode møter – både planlagte og tilfeldige – har vi lagt opp til felles kjøkken oppholdsrom spisestue og gjesteleilighet i de to historiske byggene vi kaller Rektorboligen og Stabburet. Her planlegges også et felles utekjøkken.

Ideen her er at man deler oppholdsrom og at man sammen f.eks kan lage mat. Det skal kunne være  enkelt og praktisk å invitere til større anledninger som bursdager eller andre arrangementer. Da trenger man ikke å tenke på at man ikke har plass i sin egen bolig. Man vil da ha mulighet til å feire og lage mat i rektorboligen. Gjester kan også få overnatte et annet sted enn i din egen leilighet om du ikke føler du har plass.

Er du besteforeldre og trenger mindre plass men samtidig ønsker fleksibiliteten ved å invitere hele familien hjem med barn og barnebarn – så har man dette tilbudet her.

Stabburet skal bli felles sportsbod. Her kan beboerne i Bondelia Hage lagre ting som de har problemer med å kvitte seg med og kanskje ikke trenger når de flytter ut av store eneboliger. De kan da ta det med seg til sportsboden så kan andre også ha glede av det.

 

Alt er tiltak for å bidra til et godt miljø og sosialt miljø.